PSV-speler Faber zet punt achter voetballoopbaan

Ernest Faber stopt met voetballen. De verdediger van PSV kreeg van de doktoren te horen dat hij zijn actieve carrière niet kan voortzetten. De 32-jarige speler, die twaalf seizoenen bij PSV voetbalde, werd dit seizoen achtervolgd door blessures. Faber speelde 175 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde daarin zes doelpunten. Eén keer mocht hij het shirt van Oranje aantrekken. De verdediger speelde in de twaalf `Eindhovense' jaren in een team met sterren als Ruud van Nistelrooij, Ronaldo en Romario. De vier landskampioenschappen van PSV beschouwt hij als zijn mooiste momenten. Wat hij volgend seizoen gaat doen, weet Faber nog niet. `Het liefst wil ik bij PSV blijven', meldt hij op de website van PSV. `We hebben wel eens gefilosofeerd over de toekomst, maar dat heb ik afgehouden omdat ik eerst wilde weten hoe het met mijzelf zou gaan.'