Mobiele telefoon verdrijft Britse cel

Ook in het Verenigd Koninkrijk verliest de telefooncel terrein aan de mobiele telefoon. Van de Britten tussen 15 en 44 jaar heeft 88 procent een mobiele telefoon. Om die reden is British Telecom dezer dagen bezig een groot aantal van de in totaal 75.000 rode cellen, zo kenmerkend voor het Britse straatbeeld, te verwijderen. Een aantal van de in onbruik geraakte cellen staat inmiddels als kunstwerk opgesteld in Kingston, in het zuidwesten van Londen. British Telecom wil de komende anderhalf jaar nog eens 10.000 telefooncellen weghalen. De befaamde rode telefooncellen zijn een ontwerp van Gilles Gilbert Scott (1880-1960). Hij was tevens de architect van de electriciteitscentrale op de zuidoever van de Theems, die enkele jaren geleden werd omgebouwd tot het museum Tate Modern. (Foto AP)