Kandidaten Idols niet welkom in Amsterdam

De twee overgebleven Idols van het gelijknamige televisieprogramma zullen maandagavond niet gepresenteerd worden in Amsterdam. De gemeente heeft de commerciële zender RTL laten weten dat de als persconferentie aangekondigde presentatie niet mag worden gehouden omdat het volgens de gemeente om een evenement gaat. Hiervoor is een vergunning nodig, die ten minste zes weken tevoren moet worden aangevraagd.

Vorig jaar kwamen fans massaal naar de Dam om de idolen Jim en Jamai te bewonderen, die daar in het kader van een promotietour een persconferentie gaven. De organisatoren wilden dit jaar in café Dantzig aan de Amstel de persconferentie houden. Een woordvoerder van RLT zegt zeer ,,verbaasd'' te zijn over de opstelling van Amsterdam, omdat ze in andere steden met open armen ontvangen worden. ,,Het is ook niet het vieren van een kampioenschap, maar gewoon enthousiaste bezoekers die hun idolen aanmoedigen'', aldus de woordvoerder. De televisiezender RTL is nu op zoek naar een andere locatie.