`Ik moet je niet meer'

Op nummer 2 van de Top 50 staat deze week de single `F**k It (I Don't Want You Back)' van Eamon.

Die sterretjes staan voor de letters `uc', er staat dus: `Fuck It'. Eamon is 20 en komt uit New York. We hadden nog nooit van hem gehoord maar hij was al vijf jaar bezig met zijn eerste cd. Die cd heet ook I Don't Want You Back (Ik Hoef Je Niet Terug). Het zit hem blijkbaar hoog.

In het liedje `F**k It (I Don't Want You Back)' schopt Eamon zijn geliefde op straat omdat ze met een ander heeft gezoend. Daar is hij boos over. Wat hem betreft is het uit.

Zou het toeval zijn dat `F**k It (I Don't Want You Back)' juist deze week hoog in de hitparade staat? Dit is tenslotte de week van het overspel. Mensen die overspel plegen, die over overspel liegen, die overspel bekennen. Wie weet het nog niet? David Beckham bedroog Victoria met Rebecca. Eerst zei David tegen Victoria dat het niet waar was. Maar toen Rebecca interviews ging geven, gaf David toe dat het wel waar was.

Natuurlijk zou Victoria hem nu het liefst keihard in zijn gezicht schreeuwen: `Fuck It! Ik Moet Je Niet Meer!' Net als Eamon zou ze willen roepen: `Vergeet alles wat ik tegen je heb gezegd/ alle lieve woordjes/ het betekent allemaal niets meer!' (Fuck what I said/ it don't mean shit now). En zelfs: `Val dood met je cadeau's/ ik kan ze net zo goed weggooien!' (Fuck the presents/ might as well throw em out). Dus ook die lichtroze diamant van 1,5 miljoen euro die ze afgelopen maandag van hem kreeg.

Maar Victoria is een soort prinses, en David een prins. Samen wonen ze in Beckingham Palace. Dat wil zeggen, als David niet in Spanje is om te voetballen. Zo'n blonde held laat je niet zomaar lopen. Daarom zegt Victoria deze dingen niet. Maar ze denkt ze wel. Als je Victoria Beckham nu met David ergens ziet, hangt er boven haar hoofd, net als in stripboeken, een gedachtenwolkje met de woorden `Val Dood! Ik Moet Jou Niet Meer!'

Het gekke is dat Eamon dit boze liedje zingt alsof hij eigenlijk toch veel verdriet heeft. Als je niet naar zijn woorden luistert, lijkt het eerder alsof `F**k It (I Don't Want You Back)' een verlangend liedje is, als van Dido ofzo. Misschien is Eamon boos en verdrietig tegelijk.

Net als Victoria.