Gemeente bereid geld te steken in lokale omroep AT5

De gemeente Amsterdam is bereid de lokale televisiezender AT5 de komende jaren in de lucht te houden. Aanvankelijk zou de gemeentelijke subsidie, jaarlijks circa 1,8 miljoen euro, per 1 januari 2005 stoppen. Daardoor zou de zender in acute geldproblemen raken. Wethouder Belliot zei gisteren dat ze naar een oplossing zal zoeken om het voortbestaan van de zender tot 2008 te garanderen. Welk bedrag hiermee gemoeid is, is nog niet bekend. Een fusiepoging tussen AT5 en de regionale zender RTV Noord-Holland mislukte vorige week definitief. De gemeente en de provincie wilden dat de omroepen zouden fuseren. In augustus 2008 loopt de regionale uitzendlicentie van RTV NH af. AT5 hoopt dan deze licentie met bijbehorende provinciale steun te bemachtigen.