Eigen nieuws

Eieren

Er zitten eieren in deze tekening die je niet kunt zien! Je kunt ze niet zien omdat ze verstopt zitten. Het is een mooie paastekening. Er zitten veel bloemen bij. Het zijn hele mooie bloemen die je in de lente ziet. Er zit ook een mooie stralende zon in en het is een hele mooie blauwe lucht in Friesland, waar opa en oma wonen.

Eigen eitekening en -verhaal van Josephine Wouda Kuipers (6 jaar) uit Breda

Concorde

Dit is de Concorde. Maar later wil ik piloot worden van een gewoon vliegtuig.

Eigen vliegeniersnieuws van Bob Schwippert (4 jaar) uit Amstelveen

Terschelling

Met Pasen ben ik met de boot naar Terschelling geweest en onderweg heb ik zeehonden gezien.

Eigen zeehondennieuws van Freddy Ykema (4 jaar) uit Assen

Losse tand

Een koninginnedag-prinses met een losse tand en muntjes onder haar stapelbed viert feest.

Eigen prinsessentekening en -nieuws van Johanna Reuten (5 jaar) uit Amsterdam

Paashaas

Ik heb met Pasen erg veel geluk gehad. Bij De Rouw, de kampioenbanketbakker van Nederland, heb ik een chocolade Paashaas gewonnen van 19 kilo en 30 gram en van 1 meter en 28 centimeter. Hij stond in de etalage samen met een andere haas: een jongetje en een meisje. Als je het goede gewicht raadde, dan kon je er een winnen.

Op Paaszaterdag werden we gebeld en kwamen ze hem brengen met een busje, want hij paste niet in een gewone auto en ook niet in hun bestelauto, want daar was die te groot voor. Ik heb het meisje gewonnen. Ze heeft een rokje van marsepein aan.

En we hebben al veel chocola en marsepein weggegeven aan vrienden en onze klassen.

Eigen snoepnieuws en -tekening van Guusje Jans (8 jaar) uit Vught

Pasen

Ik was nog aan het slapen en mijn zusjes waren al wakker. Toen kwam mama mij wakker maken. Want mijn zusjes konden niet wachten om paaseitjes te zoeken. Toen ik eindelijk wakker was gingen we naar buiten. Mijn zusje Florine had als eerste een paasei gevonden en Noortje als tweede en ik als laatste. Vorig jaar hadden de eekhoorns heel veel op gegeten! En alle papiertjes lagen in het speelhuisje! Maar nou gelukkig niet. We haden ook een kinderei, daar zat iets in.

Eigen einieuws van Minke van der Helm (7 jaar) uit Zeist

Paasontbijt

Het Paasontbijt was heerlijk, want op mijn bord lag een chocoladelolly. En toen ging ik de eieren zoeken en mocht ik er een op mijn bord.

Eigen ontbijtnieuws van Hannah Warnar (7 jaar) uit Gouda