Cloaca van Goos opent seizoen in Londense Old Vic

Het successtuk Cloaca van Maria Goos staat definitief op het programma van het Old Vic-theater in Londen. Het wordt van 16 september tot 11 december gespeeld in de regie van de Amerikaanse filmacteur Kevin Spacey, de nieuwe artistiek directeur van het Old Vic. Toen hem gisteren op een persconferentie werd gevraagd waarom hij zijn eerste seizoen begint met een onbekend stuk van een onbekende schrijfster, antwoordde Spacey: ,,Maria Goos is een vrouw die schrijft op de top van haar kunnen.'' Hij noemde Cloaca ,,een stuk dat veel te zeggen heeft over onze tijd.'' De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Bonneville (de jonge echtgenoot in de film Iris), Neil Pearson (David uit de tv-serie Drop the dead donkey) en Stephen Tompkinson (de jonge broer uit de tv-serie The Grafters). Een vierde acteur wordt nog gezocht.