Voorkeur Muziek

Williams & Olson

Soms noemen Victoria Williams en Mark Olson zich The Rolling Creek Dippers, maar nu spelen ze onder hun eigen namen nadat van elk recentelijk een solo-album verscheen. Olson blijft dicht bij de Americana-muziek die hij vroeger met The Jayhawks maakte, al houdt hij het minder elektrisch dan we het van hem gewend waren. Victoria Williams lijkt met haar trillende Calimero-stemmetje voor sommigen op een piepend schoolbord maar brengt anderen in vervoering.

28 april 20u Paradiso, Amsterdam res 020-6264521.

Tosca

De Weense Staatsopera, het Koor van de Nederlandse Opera en het Kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht geven op dinsdag 27 april in het Amsterdamse Concertgebouw een unieke concertante uitvoering van Puccini's opera Tosca.

De titelrol wordt gezongen door Carol Vaness, de rol van Cavaradossi wordt vertolkt door Neil Shicoff en Renato Bruson zingt Scarpia. Marcello Viotti is de dirigent.

27 april 19u30 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.

Maurizio Pollini

De wereldberoemde Italiaanse pianist Maurizio Pollini geeft, ruim twee jaar na zijn vorige Amsterdamse optreden, in de serie Meesterpianisten op 25 april in het Amsterdamse Concertgebouw opnieuw een recital. Op het programma staan uitsluitend preludes, 37 in totaal. Voor de pauze speelt Pollini Frédéric Chopin: de Prelude in cis klein opus 45 en de 24 preludes opus 28. Na de pauze speelt Pollini de complete preludes boek II van Debussy.

25 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.