Van den Heuvel vertrekt

Michel van den Heuvel neemt na de Olympische Spelen in Athene afscheid als assistent-coach bij de Nederlandse hockeyploeg, en treedt volgend seizoen in dienst als hoofdcoach van Bloemendaal. Bij de club van sterspeler Teun de Nooijer volgt hij Reinoud Wolff op, die na drie seizoenen toe is aan een sabbatical.

Van den Heuvel (39) tekent een driejarig contract bij Bloemendaal, dat onlangs al twee internationals voor volgend seizoen aantrok: Nick Meijer (Kampong) en Jamie Dwyer (Australië). Van den Heuvel laat in zijn verbintenis een clausule opnemen, dat hij na een seizoen kan vertrekken indien hij bondscoach van Nederland kan worden.

Dat laatste is zijn grote ambitie, zo liet hij gisteren in Oss nogmaals weten. ,,Met de keuze voor Bloemendaal onderstreep ik slechts mijn kandidatuur'', aldus de assistent, die na de Spelen van Sydney (2000) in dienst trad bij de bond en daarvoor drie jaar (1997-2000) leiding gaf aan Oranje Zwart. Van den Heuvel, zelf oud-speler van de club uit Eindhoven, was de afgelopen twee jaar tevens verantwoordelijk voor de junioren van Jong Oranje.

In tegenstelling tot wat vice-voorzitter Koos Formsma, portefeuillehouder topsport, gisteren beweerde tegenover het ANP (`Het was wel zo netjes geweest als hij het bondsbestuur had ingelicht'), was de bond via voorzitter André Bolhuis wel op de hoogte van zijn carrièrestap, zo verklaarde Van den Heuvel vanmorgen desgevraagd.