`Tempus Fugit' wint Silver Scream Award

De Spaanse fantasyfilm Tempus Fugit van regisseur Enric Folch heeft de Silver Scream Award gewonnen, de publieksprijs van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Op de tweede plaats eindigde Kill Bill Vol. 2 van regisseur Quentin Tarantino en derde werd de eigentijdse remake van de klassieke horrorfilm Dawn of the Dead. Tempus Fugit is een `low budget' tijdreisfilm over een klokkenmaker die als enige het einde van de wereld kan voorkomen. Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat een Spaanse productie de prijs wint. Tempus Fugit heeft nog geen Nederlandse distributeur. Kill Bill 2 draait vanaf vamdaag in de Nederlandse bioscopen en Dawn of the Dead gaat volgende week landelijk in première. Het festival trok dit jaar ruim 10.000 bezoekers, meer dan ooit.