Rebellin wint ook de Waalse Pijl

Drie dagen na zijn zege in de Amstel Goldrace won Davide Rebellin gisteren op vrijwel identieke wijze de Waalse Pijl. De Italiaan reed, bijna boven op de Muur van Hoei, uit het wiel van zijn landgenoot Danilo di Luca, die aan de voet van de klim (maximaal stijgingspercentage 19 procent) een demarrage had geplaatst. Rebellin is na een lange periode van lichamelijk ongemak terug van weggeweest. Hij won in 1997 twee wereldbekerwedstrijden, maar stelde daarna door ziektes en vormverlies teleur. De 68ste editie van de Waalse Pijl leverde een snelheidsrecord op. Het peloton reed met een gemiddelde van 43.973 kilometer per uur door de heuvelachtige Ardennen. Erik Dekker was met een 26ste plaats de beste Nederlander. Hij kon terugkijken op een mislukte vluchtpoging in de slotfase van de semi-klassieker.