Oesmanov schort voordracht Van der Velden op

De Russische grootaandeelhouder van Corus, Alisher Oesmanov, zal vanmiddag op de aandeelhoudersvergadering van Corus in Londen geen voorstel indienen om Aad van der Velden te benoemen tot commissaris. Dat heeft een woordvoerder van Gallagher Holdings, Oesmanovs investeringsmaatschappij die 13,4 procent van de Corus-aandelen bezit, gezegd. Oesmanov blijft bij zijn voornemen om de voormalige bestuurder van Hoogovens en Corus, Van der Velden, voor te dragen als commissaris, maar wil andere aandeelhouders van Corus meer tijd geven om zich in het voorstel te verdiepen. In een verklaring zegt Gallagher Holdings van andere aandeelhouders van Corus signalen te hebben ontvangen dat zij in beginsel positief zijn over de voordracht van Van der Velden, maar dat zij die eerst nader willen bestuderen en daarvoor meer tijd nodig hebben. ,,Deze aandeelhouders zijn op dit moment niet in staat de nominatie te steunen'', aldus Gallagher.