Spraak- en datadiensten

Eelco Blok (46) is sinds vorige week lid van de raad van bestuur van KPN. Hij volgt Leo Roobol op, die eind 2003 om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde. Blok is verantwoordelijk voor de divisie `vast' van KPN. Blok studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en bedrijfskunde in Delft. In 1983 trad hij in dienst bij KPN. Na diverse managementfuncties werd hij in 1996 directeur Carrier Services. In die hoedanigheid was hij twee jaar lang verantwoordelijk voor het vormgeven van KPN's wholesale-activiteiten. De laatste jaren bestierde hij als directeur Operations Vaste Net de operationele activiteiten van het vaste netwerk van KPN in Nederland. Gevraagd naar zijn plannen zegt Blok: ,,KPN zal zijn positie als belangrijkste speler in de markt voor traditionele spraak- en datadiensten zo goed mogelijk blijven benutten. Groei zal met name komen uit vernieuwende data- en internetdiensten.'' Blok verwacht veel van Voice over DSL (VoDSL), een nieuwe dienst die spraak en data integreert en mogelijk nog dit jaar van start gaat.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo