INTERNET

Lezen etcetera. De Amsterdamse regionale televisieomroep AT5 presenteert in samenwerking met NRC Handelsblad het literatuur- en cultuurprogramma Lezen etcetera. Op zaterdag 17 april verscheen de eerste aflevering op de Amsterdamse zender. Deze uitzending is te bekijken op de website van AT5. Een link naar het programma staat op www.nrc.nl/lezenetc.

Webcongres. Het opinieforum van deze krant buigt zich over de vraag: Moet de soevereiniteitsoverdracht in Irak worden uitgesteld? De discussie is te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Geboorteregister. Elke zaterdag verschijnen in de krant geboorteberichten. Sinds 20 maart worden deze doorgeplaatst op de site van deze krant. Sommige geboorteberichten zijn verrijkt met een babyfoto of een afbeelding van het geboortekaartje. Via het register kunnen bezoekers de nieuwe ouders direct feliciteren met een digitale kaart, zie www.nrc.nl/geboorteregister.

Weblog. Marie-José Klaver schrijft over digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging en cybercultuur. Haar bijdragen staan op www.nrc.nl/weblog.

Schaken. Columnist Hans Ree schrijft twee keer per week, op maandag en donderdag, een schaakcolumn voor de website: www.nrc.nl/schaken.