Franse killer

Veel Amerikaanse films worden in Canada opgenomen. Taking Lives geeft dat toe. De films speelt zich ook echt af in Canada, voornamelijk in de stad Montreal, al zijn de Frans of Engels met een Frans accent sprekende acteurs Frans en blijven de hoofdrollen voor Amerikanen. Het is toch weer eens wat anders in een serialkillerthriller. Angelina Jolie speelt een FBI-agente met verstand van seriemoordenaars die de politie van Montreal moet helpen bij het vinden van een exemplaar dat steeds de identiteit van zijn slachtoffers aanneemt.

De plot is idioot en wordt door de beproefd barokke stijl niet echt naar de achtergrond gedronmgen. Jolie is zo slim om door een zuchtje tocht het bestaan van een geheime kamer te vermoeden maar zo stom om er in haar eentje binnen te gaan. Toegegeven, als ze dat niet deed, hadden we geen film gehad. Maar misschien was dat in dit geval niet zo erg geweest. Zelfs niet als we daardoor een bijrol van Gena Rowlands missen.

Taking Lives. Regie: D.J. Caruso. Met: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Gena Rowlands, Olivier Martinez In 49 bioscopen.