AS Monaco met speler minder langs Chelsea

AS Monaco heeft gisteren met een 3-1 overwinning op Chelsea een stap gezet naar de finale in de Champions League. De ploeg uit het prinsdom speelde bijna veertig minuten met een man minder.

Monaco begon uitgerust aan de eerste wedstrijd. De ploeg van de Franse oud-international Deschamps kwam op 10 april tegen RC Lens voor het laatst in actie. Zonder schorsingen en blessures kon hij gisteren hetzelfde elftal het veld insturen als anderhalve week geleden. Chelsea daarentegen trad aan met zes wijzigingen in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd van afgelopen weekeinde tegen Everton.

Een forse overtreding van Melchiot vormde de inleiding tot de openingstreffer van Monaco. De Fransman Rothen demonstreerde aan de linkerkant van het veld zijn fraaie traptechniek door de bal op het hoofd van Prso te leggen. De spits die niet goed werd gedekt door Melchiot kopte de 1-0 binnen.

Het antwoord van de Londense miljoenenformatie volgde snel. Binnen vijf minuten na het doelpunt van Monaco trok Crespo de stand gelijk. De aanvaller profiteerde van een frommelactie van ploeggenoot Gudjohnsen en tikte de bal achter doelman Roma.

Kort na de pauze liet scheidsrechter Meier een elleboogstoot van Chelsea-verdediger Desailly in het gezicht van Morientes onbestraft. De van Real Madrid gehuurde Spanjaard ontsnapte zelf aan een rode kaart toen hij opzichtig natrapte. De Europese voetbalunie (UEFA) gaat de overtreding van Desailly wel bestuderen, op basis van tv-beelden.

Morientes' ploeggenoot Zikos kon in de 53ste minuut wel vroegtijdig vertrekken. Na wat duw- en trekwerk met Makalele ging de middenvelder plots als een stervende zwaan naar de grond. Het theaterstukje van Makalele werkte. Zikos kreeg rood en Makalele zelf mocht blijven staan met `slechts' een gele kaart.

Met Hasselbaink voor Melchiot trachtte Chelsea-coach Ranieri in het laatste halfuur de numerieke meerderheid uit te buiten. De doelpunten vielen echter aan de andere kant. Morientes haalde doeltreffend uit na een vlotte aanval, 2-1. Na een succesvol puntertje van Nonda, nog geen minuut in het veld voor Giuly, kon de avond in het Stade Louis II helemaal niet meer kapot voor Monaco, 3-1.

,,Dit mag Chelsea natuurlijk nooit gebeuren'', zei Melchiot bij Studio Sport. ,,Na de 1-1 controleerden we de wedstrijd, maar verzuimden we door te drukken. Nadat ik was gewisseld, kregen we het moeilijk. Ik weet niet of het zo'n goed moment was om mij eruit te halen, ook al had ik geel. Monaco heeft geprofiteerd van de ruimte die er plots aan mijn kant lag.''