Verdachte schietpartij in Israël aangehouden

Een 19-jarige man uit Muiderberg is vanochtend aangehouden door de politie in Israël in verband met de schietpartij op 3 april in Muiderberg. Bij deze schietpartij raakten drie Marokkaanse jongeren gewond. De verdachte is poging tot moord ten laste gelegd.

De schietpartij op de Brink in Muiderberg gebeurde op zaterdag 3 april rond negen uur 's avonds tijdens een confrontatie tussen vijf Marokkanen en een groep van ongever twintig andere jongeren. De Marokkanen, afkomstig uit Naarden, spraken de groep aan over een eerdere ruzie in hun stad. Volgens de politie wilden ze de ruzie uitpraten. Een van de twintig haalde daarop een pistool tevoorschijn en opende het vuur. Bij de schietpartij raakten twee Marokkanen lichtgewond. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Een ander werd in zijn buik getroffen en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Na onderzoek constateerde de politie dat de schietpartij waarschijnlijk een individuele actie betrof. De identiteit van de verdachte was gelijk na de schietpartij bij de politie bekend. De verdachte vluchtte na het incident naar Israël. Het openbaar ministerie in Amsterdam heeft bij de Israëlische autoriteiten om uitlevering van de verdachte gevraagd. Na uitlevering zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie weken voor de schietpartij vond er in Muiderberg ook al bijna een vechtpartij plaats. Rivaliserende groepen jongeren uit Bussum en Naarden hadden toen het plan opgevat om hun geschillen in Muiderberg uit te vechten. Een samenscholingsverbod en de aanwezigheid van extra politie voorkwamen dat.