Armani koopt eigen nephorloge in Hongkong

Imitatie-luxegoederen in China bezorgen de meeste ontwerpers nachtmerries, maar de Italiaanse mode-ontwerper Giorgio Armani vindt imitatie ,,vleiend'' en heeft toegegeven dat hij in Shanghai een nep-Armani-horloge heeft gekocht. ,,Het was een exacte kopie van een Emporio Armani'', vertelde Armani gisteren tijdens een persconferentie in Hongkong. Armani had omgerekend ongeveer 18,50 euro uitgegeven aan het uurwerk. Het origineel kost een veelvoud daarvan.

Armani was dit weekeinde in China om het openen van een winkel aan de Bund bekend te maken. De Bund is de beroemde boulevard aan de rivier in Shanghai. Hij zei dat zijn naam al meerdere keren is misbruikt in China. ,,Ik weet dat ik hier een aantal winkels heb – Giorgio Armani, Armani Fiori, Emporio Armani – die niets met mij te maken hebben'', verklaarde de ontwerper. Hij zei eraan gedacht te hebben gerechtelijke stappen te ondernemen tegen alle oplichters, maar besloot dat het beter zou zijn China als een productieland te zien.

Over de vervalsingen zei Armani dat die ,,verwarring'' kunnen stichten onder consumenten. ,,Aan de andere kant zijn kopieën vleiend. Als je gekopieerd wordt, doe je je werk goed'', zei Armani.