Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor het proces tegen Dutroux en de verhoren van Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. Sabine en Laetitia werden in 1996 door de politie uit de kelders van Dutroux gered. De getuigenis van Sabine, zij hield een dagboek bij, zal van grote betekenis zijn. Verder de voor- en nadelen van het plan om voetbalclubs de inzet van politie te laten betalen. Ned.2, 18.25-19.10u.

André Kuipers in de ruimte. Samenvatting van de lancering van André Kuipers en zijn collega-kosmonauten met de Sojoez naar het ruimtestation ISS. Ned.2, 19.25-19.55u.

Netwerk. De Israëliër Mordechai Vanunu, die de wereld waarschuwde voor de ontwikkeling van een atoombom in Israël, komt mogelijk woensdag na 18 jaar cel vrij. Sympathisanten van over de hele wereld reizen naar Israël om hem op te vangen. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Studiogesprek met Peter R. de Vries, Huub Oosterhuis en Maartje van Weegen over het gesprek met Mabel Wisse Smit en Johan Friso en aandacht voor de kroongetuige in het proces tegen Marc Dutroux, Sabine Dardenne. Ned.3, 22.20-23.07u.

DOCUMENTAIRE

Kaap. Portret van de 59-jarige Janny Lispet uit de Haagse Schilderswijs die, om de wijk leefbaar te maken, het `nachtlopen' heeft geïntroduceerd. Ned.3, 20.02-20.32u.

Back to the floor. Britse reeks met vanavond president-directeur van cruise-bedrijf Carnival Cruises Bob Dickinson. Ned.3, 20.32-21.02u.

Dokwerk: De donkere kamer van Eli Weinberg. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.02-22.00u.

Zuster waar ben je? Tweede deel van een drieluik over Poolse verpleegkundigen die voor Nederlandse verpleeghuizen opgeleid worden. Ned.1, 23.03-23.50u.

Wie vermoordde ... Eerste deel van een tweeluik over de dood van Alexander de Grote, die in 323 v.Chr. op 32-jarige leeftijd onder mysterieuze omstandigheden overleed. Ned.1. 23.50-0.45u.

PRAATPROGRAMMA

Gesprek met Friso en Mabel. Gesprek met prins Johan Friso en zijn verloofde Mabel Wisse Smit over het komende huwelijk, de toekomst en Mabels contacten met de doodgeschoten crimineel Klaas Bruinsma. Ned.2, 20.25-21.05u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met PSV'er Mateja Kezman. Fado-zangeres Dulce Pontes treedt op. RTL4, 22.30-23.30u.

DRAMA

The Soprano's. Begin van de derde reeks, dertien delen, over een maffiafamilie in New Yersey, met o.a. James Gandolfini als Tony Soprano. Ned.3, 23.07-0.00u.

AMUSEMENT

Felderhof ontmoet. Gesprek met mr. Pieter van Vollenhoven in en om paleis Het Loo en op luchtmachtbasis Soesterberg. Hij praat over Juliana, zijn gezin en carrière. Ned.1, 21.07-22.02u.

FILM

.Bean (Mel Smith, 1997, Engeland). Speelfilmdebuut van Rowan Atkinsons kinderlijk wrede creatie Mr. Bean wordt ontsierd door onelegant plot over Londense museumsuppoost die in Amerika wordt gehouden voor een briljant kunsthistoricus. Maar de fans zullen smullen. SBS6, 20.30-22.05u.

Enemy of the State (Tony Scott, 1998, VS). Thriller uit het paranoia-genre. Will Smith versus het streven naar absolute, technisch geavanceerde overheidscontrole over ieder mens. Ook met Gene Hackman. BBC1, 22.00-0.45u.

Trois places pour le 26 (Jacques Demy, 1988, Frankrijk). Yves Montand speelt zichzelf in goeddeels in Marseille gesitueerde musical die terugblikt op Montands leven tot begin jaren zestig. TV5, 22.25-0.05u.

Happy, Texas (Mark Illsley, 1999, VS). Twee ontsnapte gevangenen (Jeremy Northam en Steve Zahn) geven zich uit voor homoseksuele praalregisseurs in Texaans dorpje om de lokale bankdirecteur in te palmen. BBC1, 0.45-2.20u.

RADIO

Kunststof. Correspondente in Amerika van de Volkskrant Hélène Schilders vertelt over haar boek Dromen van Buffalo Bill. Daarin gaat zij op zoek naar de nieuwe pioniers van het voormalige Wilde Westen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van kunstenares Marijke Don in Haarlem en een praatje uit Wenen, filosoof Herman Philipse over zijn boek Atheïstisch manifest. Verder trombonist Jörgen van Rijen over de Boléro (Ravel) en schrijver Pieter Waterdrinker over zijn werkplek. 747AM, 21.02-23.00u.