TA

Volgens Renée Jongejan, woordvoerder van Toneelgroep Amsterdam (TA), is het gezelschap `verheugd' met de gelijkgebleven subsidie. Regisseur en artistiek leider Ivo van Hove repeteert op dit ogenblik aan de nieuwe voorstelling Kruistocht en was niet bereikbaar voor commentaar. Jongejan: ,,De Raad heeft slechts de laatste drie maanden naar voorstellingen van ons gezelschap gekeken. Zij vermengt de crisis van TA in oktober verleden jaar, toen enkele acteurs aangaven het gezelschap te willen verlaten, met de artistieke doelstellingen. Dat lijkt ons onrechtvaardig. Voor ons is het vandaag geen `bijltjesdag'. Het zijn nu eenmaal in economisch opzicht moeilijke tijden. Binnen twee jaar moeten wij een nieuw plan indienen. Hierover beraden we ons. Wij hebben onze idealen bereikt met vernieuwend en geavanceerd repertoire.''