Real wint met Beckham van Atlético

Real Madrid heeft zich zaterdagavond tegen stadgenoot Atlético gerevancheerd voor de serie nederlagen van de voorbije weken. De Spaanse kampioen won de `uitwedstrijd' met 2-1. De Engelsman David Beckham speelde in het `Koninklijke' shirt van Real. Hij zou dit weekeinde aan zijn vrouw Victoria hebben toegegeven overspel te hebben gepleegd, na eerdere ontkenningen over zijn seksuele contacten met de Nederlandse diplomatendochter Rebecca Loos.

Real dankte de zege op Atlético aan doelpunten van Solari en Helguera. Paunovic scoorde voor de thuisploeg uit een strafschop. Door de overwinning in de stadsderby is Real weer gedeeld koploper in de Primera Division. Lijstaanvoerder Valencia verspeelde gisteravond twee punten in het thuisduel tegen Real Sociedad. Valencia mocht blij zijn met het 2-2 gelijkspel. Mista maakte pas in blessuretijd gelijk. Xabi Alonso en Karpin (strafschop) brachten de bezoekers halverwege de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt van Valencia kwam op naam van Vicente.

FC Barcelona heroverde de derde plaats. De ploeg van trainer Rijkaard stond gisteravond in Nou Camp na ruim een half uur met 3-0 voor door treffers van Saviola, Luis Garcia en Cocu. In het resterende speeluur werd niet meer gescoord. Reiziger, Van Bronckhorst en Davids waren de andere Nederlanders in het basiselftal van Barcelona. Kluivert en Overmars waren reserve, de laatste mocht nog even invallen.

Barcelona, dat komend weekeinde op bezoek moet bij aartsrivaal Real Madrid, heeft nu weer twee punten voorsprong op Deportivo la Coruña, dat zaterdag tegen Real Valladolid niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Onderaan viel al na één seizoen in de Primera Divison het doek voor Murcia. Door een 1-0 nederlaag voor eigen publiek tegen Betis valt degradatie niet meer af te wenden.

Bayern München kan de Duitse voetbaltitel vergeten. De titelhouder verloor zaterdagmiddag met 2-0 bij Borussia Dortmund. Dortmund nam na de hervatting afstand. Ewerthon opende de score. De Braziliaan maakte zijn twaalfde treffer, deze keer vanaf de strafschopstip. De Duitse international Wörns vergrootte het verschil. Voor hem was het zijn eerste doelpunt in de lopende competitie. Bayern beëindigde het duel met tien man. Na 68 minuten werd international Ballack met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Werder Bremen profiteerde niet optimaal van de nederlaag van de club uit Beieren. De koploper kwam voor eigen publiek tegen Hannover 96 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Bremen verdedigt de laatste vijf competitieduels een voorsprong van acht punten op Bayern München. VfB Stuttgart verkleinde de achterstand op Bayern tot twee punten. De tweede club van Zuid-Duitsland won met 3-1 van degradatiekandidaat Eintracht Frankfurt.

AC Milan blijft door een 2-1 overwinning op het laaggeklasseerde Siena riant aan de leiding in de Serie A. De Italiaanse kampioen, vorige week verrassend uitgeschakeld in de Champions League, dankte de uitzege aan een late treffer van de Braziliaan Kaka. AC Milan heeft negen punten voorsprong op AS Roma, dat komende woensdag een inhaalduel tegen stadgenoot Lazio moet spelen. Deze beladen confrontatie werd eerder gestaakt wegens rellen op de tribunes.

In Engeland kan Arsenal de titel bijna niet meer ontgaan. De Londense ploeg heeft negen punten voorsprong op stadgenoot Chelsea, dat voor eigen publiek met 0-0 gelijkspeelde tegen Everton. Arsenal won vrijdagavond al met 5-0 van Leeds United. Manchester United verloor verrassend met 1-0 bij Portsmouth.