Its

Artistiek leider Jacqueline van Benthem van het Its (Internationaal Theaterschool Festival) is al vijftien jaar verantwoordelijk voor een belangrijk festival voor afstuderende theatermakers. Het negatieve advies van de Raad is voor haar `onbegrijpelijk'. Van Benthem: ,,Van de Raad mogen we niet selecteren, maar moeten we elke afstudeervoorstelling laten zien. Dat is onmogelijk. Zonder selectie bereik je geen artistiek doel. Volgens mij weet de Raad niet hoeveel kunstopleidingen Nederland telt. Jonge theatermakers zijn niet alleen afkomstig van de toneelschool, ook van de regie-, dans- en mime-opleiding. Zij staan te trappelen om op ons festival te komen spelen. Bovendien hebben wij internationale contacten, zoals met het festival in Edinburgh. Wij kunnen nieuw talent daar een kans geven.''