Zomerse dessins

De zomer wordt kleurig à la Máxima, voorspellen Chantal Keizer (foto's) en Willy Bakker (tekst).

Dessin op dessin, 't motto voor deze zomer, is al op straat te zien: kleurig, bont, folklore, sixties en seventies - alles mag ook nog eens met elkaar gecombineerd worden. Nathalie Laverge, die juist een kledingzaak in de Utrechtsestraat verlaat, toont trots haar nieuwe aankoop. Een jasje van Patricia Pepe met een kleurrijke Pucci-print – ook Máxima draagt vaak de vrolijke prints van fashion-designer Pucci. Voor Nathalie staat het dessin voor vrolijkheid. ,,De print is goed te combineren en ik kan het jasje zowel sjiek als casual dragen.''

Binnen, in de winkel Porfin is het een kakelbonte mengelmoes van prints; er hangt zelfs een hele collectie kaftans van Chine Collection met de meest drukke dessins. Eleonora draagt een t-shirt van Tramontana, ze heeft 't gekregen van haar vriend. De paisley-achtige bedrukking wordt nog eens benadrukt door kraaltjes. Thesa draagt een bloesje van een soort grof geweven linnen met een prachtig geprint dessin. ,,Het is van Dolce & Gabbana en ik heb 'm gekocht in Den Haag'', vertelt Thesa. Ze draagt veel bloesjes en vond deze met name leuk door de witte boordjes. Ook Thesa vindt dat ze deze bloes zowel sjiek als casual kan dragen.

Marion de Leuw uit Den Haag draagt een t-shirt van Custo, het Spaanse merk dat bekend is geworden met wilde prints. Marion heeft heel weinig t-shirts maar draagt deze graag omdat door de boothals de spannende bandjes van haar Marlies Dekkers-bh zichtbaar worden.

Ook bij Mare aan de Leidsestraat is de nieuwe collectie druk, vrolijk en zomers. Op de vraag of drukke prints nu ook goed verkopen, legt Ed van Bueren uit dat wanneer een kledingstuk heel opvallend is, het zeker niet te duur mag zijn. ,,Mensen denken dat je met dessins toch snel iets krijgt van daar heb je haar ook weer met 't zelfde'' aldus Ed.

    • Willy Bakker