Vitesse weer gelijk, `rood' Van Vossen

Vitesse is dit seizoen de kampioen van de gelijke spelen. De 1-1 eindstand van gisteravond bij Willem II betekende al de veertiende remise voor de Arnhemmers in dertig competitieduels. Daar staan slechts drie overwinningen tegenover; ook een record in de eredivisie. Vitesse verkeert in degradatiegevaar en heeft evenveel verliespunten als hekkensluiter Volendam.

Denneboom van Willem II was in de eerste helft de opvallendste speler. De donkere huurling, door zijn werkgever Heerenveen te licht bevonden, snelde keer op keer langs linksback Fränkel van Vitesse. Al na vijf minuten trof Denneboom de lat. Voor de rust was hij nog twee keer dichtbij de verdiende openingstreffer. Eerst redde doelman Jevric, even later ging een afstandsschot rakelings naast het Arnhemse doel.

Aan de andere kant stond Fafiani van Vitesse in de beginfase oog in oog met doelman De Vlieger van Willem II, maar hij treuzelde te lang. Amoah stond na een bekeken vrije trap van Janssen bijna op de doellijn, maar kreeg het hoofd niet goed onder de bal. Vlak na rust opende Willem II de score. Ilic kwam Fränkel te hulp, maar de Bosniër liet vervolgens Denneboom in alle vrijheid een voorzet afleveren. Van den Eede kopte de bal tegendraads in het doel.

Trainer Sturing van Vitesse reageerde op de achterstand door Fränkel en de eveneens zwakke Fafiani te vervangen door Jansen en Mbamba. De laatste bood Amoah een goede kans, maar die schoot de bal hoog over, net als zijn ploeggenoot Cornelisse na een fout van zijn tegenstander Van Mosselveld.

Tien minuten voor tijd zorgde Amoah met een afstandsschot voor de gelijkmaker. Vitesse beëindigde het duel met tien man. De pas ingevallen veteraan Van Vossen werd door scheidsrechter Sterk na een overtreding op Wau met een rode kaart van het veld gestuurd. In de slotfase redde doelman De Vlieger, die niet vrijuit ging bij de goal van Amoah, bij een vrije trap van Janssen.