Verkeersproef bij Muiderberg leidt tot langere files

Rijkswaterstaat beraadt zich eind volgende week of een verkeersproef bij het knooppunt Muiderberg moet worden aangepast. Een woordvoerster gaf gisteren toe dat de files op de A6 van Almere richting Amsterdam de laatste twee ochtendspitsen langer waren dan normaal. Bedoeling was juist dat het autoverkeer beter door moest kunnen rijden. De proef begon donderdag. Na de eerste dag zijn aan de kant van Almere direct extra grote waarschuwingsborden neergezet om automobilisten op de veranderde verkeerssituatie te wijzen. ,,We gaan er vooralsnog vanuit dat de proef na de eerste gewenning alsnog zijn waarde bewijst'', aldus de woordvoerster. De drukbereden A6 komt samen met de A1 (Amersfoort – Amsterdam) bij knooppunt Muiderberg, waardoor daar vaak files ontstaan.