Rabo's favoriet

De wielerploeg van Rabobank staat weer op scherp voor de enige wereldbekerwedstrijd die Nederland kent: de Amstel Goldrace. Morgen behoren Michael Boogerd en Erik Dekker, beiden oud-winnaars van de klassieker in de Limburgse heuvels, tot de favorieten. Drie keer moet de Cauberg worden beklommen. Na 251 kilometer ligt de finish net als vorig jaar, toen de Kazach Alexander Vinokoerov won, bovenop het hoogste punt van Valkenburg. Gisteren liet manager Patrick Lefevere van de Belgische formatie QuickStep weten dat hij er alles aan doet wereldkampioen Igor Astarloa aan te trekken en die nog in Maastricht aan de start te brengen. De Spanjaard rijdt bij Cofidis, maar die Franse ploeg heeft zich wegens dopingperikelen voor onbepaalde tijd uit het peloton teruggetrokken. De komende weken staan juist de favoriete koersen van Astarloa op het programma, waaronder de Waalse klassiekers.