Politie denkt aan zelfmoord bij schietpartij

De 31-jarige man die ervan wordt verdacht donderdag in Tiel drie mensen te hebben doodgeschoten, heeft direct na de schietpartij zichzelf van het leven beroofd, vermoedt de politie.

De politie wil echter niet uitsluiten dat nog iemand anders schoten heeft gelost. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk voert vandaag sectie uit op de lichamen. Daaruit moet blijken of bij de schietpartij één vuurwapen is gebruikt.

Bij de schietpartij kwamen behalve de verdachte een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw om. De zwaargewonde, een 26-jarige vrouw, overleed gistermiddag in het ziekenhuis. De drie slachtoffers waren bekenden van elkaar. De politie zegt dat de verdachte en de 29-jarige vrouw een relatie hebben gehad, die eerder dit jaar is verbroken. Nadat ze uiteen gingen – het paar woonde samen bij de ouders van de verdachte in Dodewaard – ontstond onenigheid over de verdeling van hun bezittingen. De ruzie liep zo hoog op dat de politie er aan te pas moest komen. ,,Onze tussenkomst is daarbij succesvol geweest'', aldus A. Garssen, chef van het politieteam dat onderzoek doet naar het drama.

De verdachte was lid van een schietsportvereniging en (legaal) in het bezit van een vuurwapen. In zijn woning in Dodewaard heeft de politie huiszoeking gedaan. Daarbij is onder andere munitie gevonden, die in beslag is genomen.

Veel mensen bevonden zich in de buurt van de schietpartij, die zich tijdens de koopavond afspeelde in het winkelcentrum aan de Kwelkade. De politie zegt over cameraopnamen van het drama te beschikken, en veel getuigen te hebben gehoord. Slager C. van Kooten verklaarde gisteren dat hij kort achter elkaar vier schoten hoorde, waarna hij in de passage twee vrouwen zag liggen. ,,Ze waren in het hoofd geschoten''.

De vier omgekomen mensen hebben allen de Nederlandse nationaliteit. Gisteren kwamen veel belangstellenden naar het winkelcentrum om er bloemen neer te leggen en waxinelichtjes en kaarsen aan te steken.