NIPPLEGATE 2: JACKSON SPEELT RICE

Janet Jackson heeft opnieuw een borst ontbloot op de Amerikaanse televisie, alleen werd de borst deze keer onder blokjes min of meer onzichtbaar gemaakt. Ze deed dat in het tv-programma Saturday Night Live, verkleed als Amerika's nationale veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, die afgelopen week door de 11 september-commissie ondervraagd werd. In de parodie op zowel de verhoren als Jacksons eigen nipplegate, het incident waarbij ze al of niet met opzet een borst toonde tijdens een tv-optreden tijdens de Superbowl, zat ze tegenover Darrel Hammond die verkleed was als Amerika's vice-president Dick Cheney. `Je moet een borst laten zien, heel snel', adviseert de nep-Cheney haar. `Dat levert twee dingen op. Je krijgt sympathie van de liberalen. En het leidt de pers af. Ik garandeer je, dat haalt voorpagina's, niet dat Bin Laden-gedoe.' Janet-Condoleeza protesteert eerst (`dat is meer iets voor tijdens een sportuitzending' [als de Superbowl]) maar we zien haar later toch voor de `commissie' een borst ontbloten.