Kan ik u nog redden?

Ik ben 23 jaar oud, ben net klaar met mijn studie, begon onlangs aan mijn eerste baan, woon nog thuis en beleg sinds drie jaar in twee beleggingsfondsen. In een wereldwijd aandelenfonds 50 euro per maand, en in een matig offensief fonds 57,50 per maand. Ik wil uit oogpunt van zekerheid een beleggingspolis afsluiten die over dertig jaar uitkeert. Het voordeel is dat wanneer ik overlijd de polis een vast bedrag uitkeert. Daarnaast kan ik deze polis verpanden wanneer ik een huis wil aanschaffen. Zelf denk ik aan een premie van 75 euro per maand. Voor de risicospreiding wil ik een ander beleggingsfonds. Maar welk?

(W. E. O.)

Kan ik u nog redden? De overlijdensuitkering van een beleggingspolis een voordeel? Wat een merkwaardig argument. Als u in eigen beheer belegt, krijgen uw nabestaanden automatisch het opgebouwde saldo. Wilt u voor hen meer uitkering dan dit saldo, dan sluit u maar een overlijdensrisicoverzekering. Ik weet niet of u de andere argumenten zelf bedacht of dat iemand u wat wijs maakt. Zo'n polis is bijna de slechtste vorm van beleggen sinds het belastingvoordeel is afgeschaft. Niet doen. Beleg zelf en verhoog de inleg voor uw fondsen. Vrijheid, blijheid.

    • Adriaan Hiele