HAKKEN HUMBUG

Effe checke, hoor, dat bericht op de voorpagina van Leven &cetera vorige week, Bepaal uw maximale hakhoogte met behulp van Pythagoras'. Bij mijn eigen vrouw kwam ik op een maximale hakhoogte van twee centimeter, zonder alcoholconsumptie; hakjeje dus. Het heeft een prima bêta-uitstraling, die formule voor de maximale hakhoogte in de NRC van 10 april. Kentallen om aan te geven hoe modieus een bepaalde hakschoen nog is, of hoe graag de dame in kwestie hakken draagt, zijn vervat in de psycho-sociologische factor Q. Naast de schoenmaat is deze factor dermate dominant in de formule, dat het toch weer een alfa formule is geworden. En Pythagoras kan ik er al helemaal niet in herkennen, de stelling waarop de formule zou zijn gebaseerd. Wetenschappelijk is dit Humbug met een hoge hak.