Dollarrisico afdekken?

Ik werk bij een Amerikaans bedrijf waarin ik elk half jaar voordelig aandelen koop. Zelfs nadat de belasting langs is geweest, is dit aantrekkelijk, vooral nu de koers weer aantrekt. Maar er zit een addertje onder het gras. De koers luidt in dollars en veel koerswinst verdween als sneeuw voor de zon door de dalende dollar. Direct verkopen van de aandelen (met winst) nadat ik ze heb ontvangen en de opbrengst overmaken naar Nederland is een optie, maar die vind ik gezien mijn binding met het bedrijf niet kies. Maar lijden onder een dalende dollar is ook zuur. Kan ik het risico van een dalende dollar afdekken?

(S. T.)

Zoals u het beschrijft is afdekken niet mogelijk, erg duur en een beetje onzin. Het dollarverlies lijdt u immers alleen op papier, terwijl u het afdekken van het risico direct en contant moet betalen. U moet beleggen voor de lange termijn en er van uitgaan dat de dollar weer aantrekt. Dan zit u op rozen.

    • Adriaan Hiele