Diamant `Posh' van `Becks'

David Beckham geeft zijn vrouw morgen een roze diamant, voor haar dertigste verjaardag. Het leven van `de echte royal family' gaat gewoon door.

Voor het laatste nieuws over David Beckham hoeven Britse lezers, anders dan Nederlandse, dezer dagen niet meer door te bladeren naar de sportpagina's. ,,Alles wat de belangstelling heeft van het publiek is in het belang van het publiek'', vatte David Yelland, ex-hoofdredacteur van The Sun het journalistieke ethos van de tabloids samen. Voor de boulevardbladen waren de berichten over het vermeende buitenhuwelijkse liefdesleven van de voetbalster daarom een godsgeschenk.

Twee weken geleden meldde de grootste zondagse tabloid, The News of the World, dat de aanvoerder van het Engelse elftal na zijn overstap van Manchester United naar Real Madrid, vorige zomer, minder monogaam was geweest dan zijn supporters hadden gedacht.

Kort samengevat: volgens Rebecca Loos (26), een voormalige assistente van `Becks' (28) in Madrid, heeft ze met hem vier keer in hotels en in het geheim de liefde bedreven, tot beider tevredenheid. Bovendien zouden ze aan `sms-seks' hebben gedaan. De kranten citeren uit hun verhitte berichten, met een dwingend beroep op de fantasie van de lezer (,,Your tongue **** then softly on my **** ''), maar overigens zonder vraagtekens te zetten bij de authenticiteit, omdat gewoon bellen vermoedelijk bevredigender is. Vorige week meldde nóg een vrouw dat ze seks met Becks had gehad. Zij is een callgirl.

Becks ontkent alles, al gaf hij geen reactie op Loos' interview van donderdag bij Sky (twee miljoen kijkers), waarin ze onder meer zei dat ze kon bewijzen dat het waar was, omdat ze een anatomisch detail van hem kende dat je alleen kon weten ,,als je intiem met hem bent geweest''.

Er is geen hard bewijs voor fatale schade aan zijn huwelijk met ex-Spice Girls-zangeres Victoria `Posh' Adams. Wel wordt de roze diamant (een miljoen euro), die ze morgen van haar man krijgt voor haar dertigste verjaardag, gezien als een zoenoffer.

Het koninklijk huis levert al een tijdje weinig sensationele kopij, dus hebben alle tabloids gretig de tanden gezet in het echtpaar dat bekend staat als `de echte royal family'. Maar dat heeft toch niet geleid tot de verwachte spectaculaire oplagestijgingen. The News of the World verkocht gemiddeld 140.000 extra exemplaren. Bij elkaar was het maar net genoeg om de oplage, die rond pasen altijd scherp daalt, constant te houden. En financieel is het zeker geen succes: de krant betaalde de twee vermeende minnaressen samen zeker 450.000 pond, maar verdiende nog geen kwart terug. De serieuzere broadsheets worstelen met de affaire. Ze willen de indruk vermijden mee te doen aan sensatiezucht, maar willen evenmin zwijgen. Dus verschijnen er semi-serieuze artikelen over de vraag of Beckhams waarde op de sponsormarkt is beschadigd, of een onderzoek naar de mate waarin Britten in het algemeen vreemdgaan. Maar na twee weken lijkt hun fantasie uitgeput; ze zwijgen over Becks. Zo lijkt het een kwestie van tijd totdat hij weer gewoon bij de sport staat.