Campina krijgt fabriek Parmalat voor 1 dollar

Campina heeft de Thaise vestiging van het noodlijdende Italiaanse zuivelconcern Parmalat voor 1 dollar in handen gekregen. Dat heeft Parmalat gisteren bekendgemaakt. Campina wilde eerder deze week niets zeggen over het overnamebedrag. De zuivelcoöperatie gaat de nieuwe aanwinst inzetten als springplank om Azië te veroveren. Een woordvoerder van Parmalat zei gisteren dat de Thaise activiteiten verlieslijdend zijn. Het Italiaanse concern, dat in grote problemen is gekomen door grootschalige boekhoudfraude, moet saneren om een ondergang te voorkomen. Vele buitenlandse activiteiten staan daardoor te koop. Bij de Thaise vestiging werken 175 mensen aan de productie van gepasteuriseerde melk en lang houdbare melkdranken. Campina voegt met de overname enkele miljoenen euro's aan zijn omzet toe.