AWBZ-budget voorziet soms in meer dan nodig is 2

De koppen in de krant moeten blijkbaar extreem zijn! Maar ook de verantwoordelijke staatssecretaris wil in de toekomst niet voor een parlementaire enquête hoeven te verschijnen. Nog extremere reactie. De kosten van de AWBZ lopen uit de hand. Als 86-jarige maak ik alleen gebruik van de huishoudelijke hulp. De tarieven zijn verhoogd en ik verwacht dat die kostendekkend zijn. In de administratie duurt het even voordat de klant dit merkt. Na een inkomenstoets merkt de klant pas wat de gevolgen zijn. Ik heb de eerste doorberekening gehad. Bij mij geen probleem. Mag fiscaal nog meer uitgeven. Heerlijk is dat! In de afgelopen jaren is een thuiszorg-organisatie opgebouwd die naar mijn ervaring perfect loopt. De vroegere tarieven waren belachelijk laag. De opzeggingen die sommige meerverdieners hebben geëffectueerd gaan het zwarte circuit in, dat meestal voor de fiscus in het nadeel werkt. Dus geen wijziging op wijziging, of paniekvoetbal!