Vermist zeiljacht gevonden

Het wrak van het vermiste Nederlandse zeiljacht Wellsh Dragon is dinsdagavond om 23.00 uur gevonden door een Duits onderzoeksvaartuig. Het wrak bevond zich op 70 mijl (130 kilometer) van Dinglebay, een schiereiland in het zuidwesten van Ierland. Dat meldt de website van ANWB Waterkampioen.

Het zeiljacht, een Farr Dickerson van 12 meter, wordt sinds 3 november vermist, toen er voor het laatst radiocontact was. Het schip voer nabij de Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan op reis van het Amerikaanse Savannah naar Hellevoetsluis. Aan boord bevonden zich de zeilers Hein Bart (37 jaar) en Jan Jaap Toxopeus (17). Duikers hebben de twee zeilers niet gevonden.

De Welsh Dragon dreef ondersteboven. Op de plaats van de kiel en de motor zit een groot gat. Duikers troffen geen bemanningsleden aan. De marine kan het jacht nog niet bergen door het slechte weer. Jan Bart Toxopeus, de broer van Hein Bart, wil zo snel mogelijk naar Ierland afreizen. ,,We hopen meer te weten te komen over hoe het gat in de romp is ontstaan. Gezien het feit dat de kiel eraf is, moet er grof geweld aan te pas zijn gekomen.'' Hij denkt dat het jacht op een drijvende container of een walvis is gevaren.