Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Sun Microsystems lijdt flink verlies

Computer- en softwarefabrikant Sun Microsystems heeft in het derde kwartaal van dit boekjaar een verlies geleden van 760 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar haalde het bedrijf nog een winst van 4 miljoen euro. De omzet daalde met vijf procent naar 2,65 miljard dollar. Een deel van het verlies komt voort uit een eenmalige last voor reorganisaties. Bestuursvoorzitter Scott McNealy heeft eerder aangekondigd dat er bij zijn bedrijf 3.300 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen, 9 procent van het totaal. Eerder deze maand legden Sun en rivaal Microsoft een jarenlange juridische strijd bij. Sun ontvangt daarbij 1,6 miljard dollar van Microsoft.