Schietpartij Tiel eist drie levens

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in Tiel zijn gisteravond drie mensen om het leven gekomen. Eén persoon raakte zwaargewond.

Volgens de politie heeft een van de omgekomen slachtoffers geschoten. De schietpartij heeft waarschijnlijk te maken met ,,een verbroken relatie''. De politie wilde vanochtend geen verdere mededelingen doen over de toedracht.

De slachtoffers zijn volgens de politie bekenden van elkaar en afkomstig uit de Betuwe. De dodelijke slachtoffers zijn twee mannen, 30 en 31 jaar oud, en een 29-jarige vrouw. De gewonde, een 26-jarige vrouw, is in ,,zeer kritieke'' toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Een medewerker van een begrafenisonderneming heeft tegenover het ANP verklaard dat de vrouw is overleden. De politie wil dit niet bevestigen. Voor later vandaag was een persconferentie in het gemeentehuis van Tiel gepland. Tot die tijd zouden geen nadere mededelingen worden gedaan.

De schietpartij vond gisteravond omstreeks half acht plaats. Vanwege de koopavond was het druk in het winkelcentrum aan de Kwelkade, nabij de binnenstad van Tiel.

Getuigen hebben verklaard kort achter elkaar vier schoten te hebben gehoord. Slager C. van Kooten rende direct na het horen van de schoten zijn zaak uit. ,,In de hal zag ik twee vrouwen liggen, ze waren in het hoofd geschoten.'' Eén slachtoffer was volgens hem ter plaatse overleden, de ander zwaargewond. De twee mannen zijn volgens Van Kooten in een modelbouwzaak neergeschoten. ,,Eén lag er achter de toonbank.'' Verschillende mensen hebben verklaard de schutter te hebben herkend. Het zou gaan om een man uit Dodewaard.

De politie Gelderland-Zuid heeft een zogenoemd Team Grootschalig Optreden geformeerd om de zaak te onderzoeken. Tientallen agenten zijn tot diep in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek.

Omstanders hebben voor de ingang brandende waxinelichtjes en bloemen neergelegd. Ook is er een papier opgehangen met de tekst `Het is te erg voor woorden'.

De negen winkels in het winkelcentrum, waar onder meer een supermarkt van Aldi is gevestigd, waren vanochtend gesloten. De bedoeling was dat de ondernemers in de loop van de dag hun deuren weer zouden openen.