Geen adsl in Wassenaar

Snel internetten in Wassenaar? Dat blijkt niet voor alle inwoners van deze groene Randstad-gemeente te zijn weggelegd.

Op de aandeelhoudersvergadering van telecomconcern KPN klaagde gistermiddag een belegger uit Wassenaar dat hij niet op adsl, een snelle internetverbinding, kan rekenen. Hoe zit dat, vroeg de getergde bezitter van KPN-aandelen zich af. Eelco Blok, verantwoordelijk voor het vaste net en sinds gisteren deel uitmakend van de raad van bestuur, bekende dat ,,3 procent van de Nederlandse huishoudens geen adsl kan krijgen''. Deze mensen wonen te ver van een centrale waardoor technische problemen ontstaan. ,,Het kan nog enkele jaren duren voordat dit is opgelost'', vertelde Blok. KPN-topman Ad Scheepbouwer kon vervolgens niet nalaten op te merken dat ,,meneer Henderson hier ook alles van weet''. Henderson, financieel bestuurder bij KPN, woont ook in Wassenaar. En ook hij kan geen adsl krijgen.