Eigen nieuws

Juf Ria

Haar haren zijn het allermooiste grijs

haar lievelingskleur is paars

haar lievelingsdier is een spin

in de klas is zij altijd de baas

zij kijkt vaak streng

maar kan gelukkig ook lief zijn en lachen

in groep 3 leerde zij ons als eerste woord ik

nu in groep 4 doen we bijna elke donderdag dictee

zij is zelf geen moeder

maar groep 3 en 4 is bij elkaar 26 kinderen

haar naam?

Juf Ria

Eigen juffennieuws van Marijn Nijsse (7 jaar) uit Oud-Sabbinge

Een kat worden

Er was eens een meisje dat een geheugen als een kat had. Maar ze had een mensenlichaam en ze was een kind van acht jaar. Ze zat op school en als de juf iets vroeg zei ze `miauw' en de juf snapte het niet. Op een keer vroeg ze: ,,Mag ik je ouders spreken?'' Maar het meisje had kattenouders.

De juf dacht steeds dat de ouders van dat meisje ziek waren. Maar op een dag was haar geduld op. Dat meisje moest vlug iets doen, maar ze wist niet wat ze moest doen om weer een kat te worden. Toen kwam er plotseling een fee en die zei: ,,Je mag een wens doen.'' Het meisje zei: ,,Ik wil weer een kat worden.'' En ze was weer een kat en ze leefde nog lang en gelukkig.

Eigen verhaal van Mathilde Norg (8 jaar) uit Amsterdam

Lentegedicht

Dit gedicht heb ik gemaakt voor mijn opa en oma. Het gaat over de lente.

Vogeltjes fluiten in het zonlicht

Dwarrelen op en neer

Ze vieren feest op de blauwe hemel

Fluiten en gieren in de zon

Boven huizen en bomen

Boven groot en klein

Vogeltjes kom toch hier

Ik heb een fluitje dat jullie niet kennen, dus zing maar mee

Eigen gedicht van Luuk Admiraal (6 jaar) uit Alkmaar

Tand

Mijn tand zat los en mijn familie ging er aan wiebelen en oma die trok hem eruit. Ik wou mijn tand er al uit hebben. Er zat al een grote mensentand achter.

Yannick komt in de krant

Eigen tekening van Yannick de Weme (6 jaar) uit Overveen.

Konijn zonder oog

We waren op Schiermonnikoog. Van de duinen gingen we naar een restaurant. Daar gingen we even eten. Daarna gingen we naar een strand dat vlak achter het restaurant lag. Toen we terug van het strand liepen, zagen we een mooi konijn waar het oog uitgepikt was.

Eigen avontuur van Jelger Krijn (5 jaar) uit Zwolle

Aardbeienjam

Ik ging laatst in de tuin kijken en toen zag ik de aardbeienplantjes uit de grond komen. En toen vond ik het leuk om te bedenken dat ik er straks als de plant uitkomt aardbeienjam van kan maken. Als je ervan plukt moet je wel goed oppassen, want er staat een boom in de weg. En onze hond Bobje probeert alles op te eten en dat vind ik niet leuk.

Eigen vruchtennieuws en -tekening van Ties Hogenboom (5 jaar) uit Haarlem