Dure fietsen op Shanghaise beurs

Een bezoeker aan de 14de China International Bicycle Motor Fair in de Chinese stad Shanghai test een fietsband. Er zijn dit jaar zo'n 900 vertegenwoordigers, afkomstig uit Europa (waaronder Nederland), Japan, Zuid-Korea, India, Taiwan, Hongkong en China zelf.

Met name Europese fabrikanten hebben op de Chinese markt nog nauwelijks voet aan de grond gekregen. Zo had het Italiaanse Selle, dat zadels maak en sponsor is van de Tour de France en de Giro d'Italia, vorig jaar 21,43 miljoen euro aan omzet in Europa en maar 301.000 euro in China. Colnago Ernesto, 's werelds grootste racefietsfabrikant, toont in Shanghai zijn CF1, gemaakt voor het Ferrariteam. De gemiddelde prijs van zijn zeven tentoongestelde fietsen is 120.000 yuan (12.000 euro) per fiets. (Foto Reuters)