Drugsbaas raakt bezit kwijt

Een elite-eenheid van de Colombiaanse politie heeft gisteren voor honderd miljoen dollar aan onroerend goed in beslag genomen, alles eigendom van de grootste drughandelaar van het land, Diego Montoya. Het gaat om villa`s, landgoederen en ranches bij de westelijke stad Cali, inclusief zwembaden, sportzalen, en racecircuits voor paarden en auto`s. Diezelfde eenheid had vorige maand ook al voor honderd miljoen dollar onroerend goed geconfisqueerd van een andere leider van de drugsbende Norte del Valle, Luis Hernando Gomez Bustamante. De Colombiaanse autoriteiten hebben de eenheid begin dit jaar opgezet om 's lands grootste drugsorganisatie te vernietigen. Norte del Valle onderhoudt nauwe contacten met rechts-extreme paramilitairen die een burgeroorlog voeren tegen de regering van Colombia.