Betere controle Ahold op interne financiën

Supermarktbedrijf Ahold, moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, gaat de interne financiën beter organiseren. Een nieuwe afdeling Business Control zal in alle regio's de werkmaatschappijen financieel ondersteunen. Bovendien moet Business Control Ahold-onderdelen stimuleren betere overzichten en analyses te geven van hun prestaties.

Financieel bestuurder H. Ryöppönen van Ahold heeft dat gisteren bekendgemaakt. Business Control zal de Ahold-onderdelen ook moeten aanzetten om betere financiële toekomstplannen te maken en de controlesystemen binnen de organisatie te verbeteren. Ook heeft Business Control de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van de vastgoedstrategie en investeringsplanning.

Oprichting Business Control is volgens Ryöppönen een steun ,,met betrekking tot de ondernemingsplannen en dragen bij tot verbetering van het controlesysteem en garanderen een betrouwbare en transparante financiële rapportage.'' Financieel bestuurder B. Hotarek van de Amerikaanse supermarktactiviteiten bij Ahold, gaat Business Control leiden.

De verandering is onderdeel van het reorganisatieplan `Weg naar Herstel'. Dat voorziet in financiële gezondmaking van het bedrijf door onder meer het terugbrengen van schulden met verkoop van onderdelen en een betere interne financiële controle.