Batsmen als helden

De Indiase cricketers hebben vanochtend geschiedenis geschreven door voor het eerst een serie testmatches in en tegen aartsvijand Pakistan te winnen.

Vanochtend viel het doek voor Pakistan in de derde en laatste testmatch in Rawalpindi, die India won met een innings en 131 runs. India had de eerste test in Multan gewonnen, Pakistan de tweede in Lahore.

Opnieuw waren het de Indiase batsmen die de dienst uitmaakten. Dit keer was het Rahul Dravid die de Indiase innings domineerde. Hij scoorde 270 van de 600 runs en werd daarmee glansrijk man of the match. Hij werd de eerste Indiër die vijf dubbele centuries scoorde. De laatste drie scoorde hij het afgelopen half jaar. ,,Maar deze, tegen Pakistan, was de mooiste'', zei hij vanochtend.

De beste speler van de serie werd de Indiër Virender Sehwag wegens zijn score van 309 in de eerste testmatch. In de tweede test maakte hij nog eens 90 runs. Behalve de batsmen maakten de jonge Indiase bowlers Irfan Pathan en Lakshmipathy Balaji veel indruk tegen Pakistan. Ook veteraan Anil Kumble, die enkele jaren geleden het hele Pakistaanse team in zijn eentje uitbowlde, nam veel wickets.

Eerder won India al de serie van vijf eendaagse wedstrijden tegen Pakistan.