Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Tv-gegevens HMG zijn niet te duur

De Holland Media Groep (HMG) vraagt niet te veel geld voor het verstrekken van haar tv-gegevens aan omroepbladen. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die HMG (RTL4/5 en Yorin) vandaag bekendmaakte. De prijs van de gegevens is van belang voor bedrijven die nieuwe tv-gidsen op de markt willen brengen, zoals De Telegraaf. HMG wil op basis van de jaaroplage van een tv-gids een eenmalige bijdrage van 20 cent per exemplaar. De NMa verklaarde eerder dat de HMG-prijs te hoog is en dat het bedrijf zich schuldig maakt aan machtsmisbruik.