Spaanse club in finale

Het toernooi om de UEFA-beker krijgt in elk geval een finalist uit Spanje. Na Villarreal bereikte gisteravond ook Valencia de halve eindstrijd. Op 22 april staan beide Spaanse clubs voor het eerst tegenover elkaar. De andere halve finale gaat tussen Newcastle United, de bedwinger van PSV, en Olympique Marseille, dat het Italiaanse Internazionale opnieuw met 1-0 versloeg. Nu in Milaan.

De Spaanse middenmoter Villarreal won met 2-0 van Celtic. De Schotten waren vorig seizoen nog verliezend finalist van het toernooi tegen Porto. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1. Villarreal ontpopt zich als een ware reuzendoder in het toernooi om de UEFA Cup; eerder was de club al verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Turkse Galatasaray en AS Roma uit Italië.