Muziek

Venice Joplin

In 1970 ondernamen The Grateful Dead, The Band, Delaney & Bonny, The Flying Burrito Brothers en Janis Joplin een tournee per trein door Canada. Dit `Woodstock On Wheels' werd gefilmd door de Canadese regisseur Bob Smeaton, die er meer dan dertig jaar over deed om zijn film in première te laten gaan. Festival Express is nu zelf op tournee met optredens van de groep Venice die muziek uit de tijd en in de sfeer van de film speelt.

17 april Philipszaal, Den Haag, 20 april Paradiso, Amsterdam, 29 april Oude Luxor, Rotterdam, 2 mei Platte Zaol, Maastricht.

Operaconcert

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti leidt 21, 22 en 23 april in het Concertgebouw bij het Koninklijk Concertgebouworkest een puur orkestraal operaconcert met muziek uit Salome (Salome's dans) en Der Rosenkavalier van Richard Strauss en uit opera's van Wagner: Karfreitagszauber uit Parsifal en het Tagesgrauen, Siegfrieds Rheinfahrt en de Trauermusik beim Tode Siegfrieds uit de Götterdämmerung.

Operamuziek: 21, 22, 23 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

Radio 4: 25 april 14u.

British Season

Een van de hoogtepunten van het British Season in het Amsterdamse Concertgebouw is de uitvoering van het oratorium The dream of Gerontius van Edward Elgar door het City of Birmingham Symphony Orchestra and Chorus en drie solisten olv Sakari Oramo. Het oratorium, in 1900 in Birmingham voor het eerst uitgevoerd, gaat over het sterven van een oude man, wiens ziel op weg gaat naar het laatste oordeel en uiteindelijk in de hemel komt.

The Dream of Gerontius: 19 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.