Filmpiraten gepakt in Californië

De politie van Los Angeles heeft in Californië de eerste twee arrestaties verricht van `filmpiraten', die in de bioscoop met een videocamera opnames maken. Dat meldt Variety . Volgens een onderzoek van Deloitte & Touch kost het illegaal kopiëren en verhandelen van film, muziek en videospelletjes de filmindustrie jaarlijks 13,6 tot 15 miljard dollar.

Eén van de arrestanten werd op heterdaad betrapt tijdens The Passion of the Christ. Sinds 1 januari is in Californië een wet van kracht tegen piraterij. De maximale starf is een jaar gevangenis en een boete van 2500 dollar. De Motion Picture Association of America pleitte al lang voor een dergelijke wet. In een jaar tijd zouden ruim 50 films illegaal zijn opgenomen. Jack Valenti van de MPAA hoopt dat ,,deze arrestaties aan anderen een duidelijk signaal geven dat dit soort misdaden niet getolereerd worden''.