Elftal Rijssen stopt

De KNVB moet nog besluiten of het verzoek wordt ingewilligd, maar voor het bestuur van voetbalclub Rijssen Vooruit staat het al vast; het eerste (en enige) zaterdagteam doet de rest van de competitie niet meer mee. ,,Wat de KNVB ook beslist. Er wordt niet meer gevoetbald'', zegt voorzitter Harm Hoevink.

Afgelopen paasmaandag liep het duel Rijssen Vooruit-HTC uit de hand. Na een tweede gele kaart voor een speler van Rijssen Vooruit werd de scheidsrechter geslagen, waarna hij nog twee spelers van Rijssen Vooruit uit het veld stuurde. ,,Je hoort geen klappen uit te delen. Onze naam is te grabbel gegooid'', stelt Hoevink.

Het zaterdagelftal was al gedegradeerd uit de derde klasse. Op speciaal verzoek van een groep spelers van Syrisch-orthodoxe afkomst is vijf jaar geleden een zaterdagelftal in het leven geroepen. ,,Alleen de eerste twee jaar ging het goed. Daarna zijn er telkens van dit soort akkefietjes. Het zijn gigantische heethoofden'', zegt Hoevink. Twee spelers zijn na de ongeregeldheden van afgelopen maandag geroyeerd. De KNVB besluit vandaag of Rijssen Vooruit niet meer hoeft te voetballen.