Cultuuroorlog

Bas Heijne schrijft in zijn column `Onze cultuuroorlog' (Opinie & Debat, 10 april) hoe de kunst sociaal gezien steeds meer terrein verliest aan de massacultuur. Hoe een boekenprogramma voornamelijk gaat over de presentatrice en haar kapsel om vooral elke schijn van inhoudelijkheid weg te nemen. Hij eindigt met de woorden ,,Desinteresse scoort nooit maar de boeken zullen wel weer de schuld krijgen.'' Het was mij uit het hart gegrepen. Tijd om op adem te komen kreeg ik niet. Op de volgende pagina staat een grote advertentie van een openbare bibliotheek die op zoek is naar een directeur. Er wordt gezocht naar een manager, die een uitstekend netwerker moet zijn.

Een commercieel ondernemer die een koers uitzet. Resultaatgericht en vooral een visie op organisatorische, financieel-economische processen. Het kleinste punt van het profiel vertegenwoordigt de theorie van Bas Heijne Affiniteit met bibliotheekwerk strekt tot aanbeveling.