Marktaandeel opschroeven

Op 1 april is Arnoud van Raak (47) begonnen als directeur bij de Light Hold, een holding van verlichtingsspeciaalzaak de Lampenier en groothandel After Dark. De Lampenier is met 75 vestigingen en 200 medewerkers marktleider in de verlichtingsbranche. ,,Maar we kunnen nog verder groeien'', zegt Van Raak. ,,Ik wil het marktaandeel opschroeven van 10 naar 15 procent.''

Voordat hij deze functie kreeg, maakte Van Raak 2,5 jaar deel uit van de groepsdirectie van warenhuisketen Vroom & Dreesmann. Van de vier directeuren werden er in juli vorig jaar drie ontslagen door de raad van bestuur. Van Raak ontsprong de dans, maar zijn opvattingen over de rol van een warenhuis verschilden met die van Dirk Goeminne, voorzitter van de V&D-directie. ,,Ik vind dat je als warenhuis je krachten moet bundelen; je in de binnenstad concentreren met veel mode en met een groot La Place restaurant. Dat was niet zijn visie.'' Van Raak stapte per 1 januari op. ,,En op 4 januari was ik alweer in gesprek met het beleggingsfonds MeesPierson Fund, dat de Lampenier en After Dark heeft overgenomen.''

Personalia@nrc.nl

    • Marleen Luijt